140 jaar Neff

140 jaar Neff

Een aantal weken geleden kreeg ik een leuke uitnodiging van Neff  om te vieren dat zij 140 jaar bestaan. Er werd een etentje georganiseerd en ik mocht daar bij zijn. Het etentje werd gehouden in hun showroom in Hoofddorp.

Het etentje zou om 18 uur beginnen en ik ging ruim optijd de deur uit. Helaas reed ik met mijn autootje al na een paar minuten de eerste file in. En van de ene file kwam de andere. Gelukkig waren ze bij aankomst nog niet begonnen. Er was een groep leuke mensen en er werd net een praatje gehouden door een medewerker van Neff. Bij binnenkomst kreeg ik gelijk een prachtige cocktail in mijn handen gedrukt en een leuk schaaltje met 2 overheerlijke hapjes. Al het eten zou gemaakt worden door Hugo Kennis (bekend van 24Kitchen) en Andy MacDonald (bekend van 24Kitchen). Als de rest van de avond zo leuk en lekker zou zijn als deze eerste indruk dan zijn die 2,5 uur in de auto in ieder geval niet voor niks geweest.

  

Hugo en Andy waren hard bezig met het bereiden van het voorgerecht en er kwamen al heerlijke geuren voorbij. Ons werd gevraagd plaats te nemen aan een prachtig gedekte tafel. Iedereen had zijn eigen plekje met zijn gepersonaliseerde naamkaartje. Ik was de “keukenprinses” en ik zat naast “Miss Delicious” en “Winnaar”. Er waren naast foodies ook 2 winnaars bij het dinertje aanwezig die via een fotowedstrijd ook hun uitnodiging hadden gekregen. We kregen een heerlijk eerste gerechtje van octopus met aardappelpuree, bietjes en andere ingelegde groenten. Vervolgens kregen we een “Woolton pie”. Iedereen kreeg een ontzettend leuk, klein pannetje met zijn eigen pie. Deze pie komt uit Engeland en werd vooral gegeten tussen 1937-1947. Vlees was in die tijd alleen weggelegd voor de écht rijke mensen dus is deze pie vegetarisch. We gingen onze reis in de tijd verder naar Italië van 1947-1957 waar vlees een stuk beter te betalen was dus kregen we een bord vol met prachtig rosé gegrilde bistecca. Gelukkig kwam daarna het prachtige dessert tevoorschijn want ik begon al flink gevuld te raken. En helemaal mijn ding, TAART! En niet zomaar een taart, een “Schwartzwalder kirschtorte”(Zie hier). Heerlijke lagen chocoladecake met een romige “kirsch” vulling en de taart was gedecoreerd met prachtige gouden bollen en kersen natuurlijk.

 

Na het etentje liet Hugo nog even de keuken zien waarin hij had gekookt. De oven had de meest technische snufjes, een droom voor iedere bakker! Zo is het een super makkelijke “Slide&Hide” ovendeur, een interne termometer die heel nauwkeurig te controleren is. Zo kun je de kerntemperatuur van een product instellen en stopt hij met garen als de temperatuur bereikt is. De oven heeft ook heel veel functies, zo is er bijvoorbeeld een aparte “pizzastand”, zo is je pizzabodem perfect knapperig. Er zit ook een stand op voor het sous-vide garen van je eten en wat natuurlijk ontzettend fijn is: de oven heeft een “zelfreinigingsstand”. Ik ben helemaal verkocht! Wanneer ik een nieuwe keuken krijg, komt mijn oven van Neff (en wie weet de rest ook wel).

Neff, gefeliciteerd met jullie 140 jarig bestaan! En bedankt voor de geweldige avond met leuke mensen en héérlijk eten. Op naar de volgende 140 jaar. En met jullie prachtige producten gaan die heel succesvol worden.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Translate
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers liken dit: