Bakkermakkers Marjolein van Till

Bakkermakkers Marjolein van Till

Een tijdje terug zagen jullie Gwenn Danis in “Bakkermakkers”, een deelnemer van Heel Holland Bakt 2017, en daar stond hij niet alleen in de finale. Ook Hans Spitsbaard, de winnaar, en Marjolein van Till stonden in de spannende finale.

Lees hieronder alles over hoe Marjolein is begonnen met bakken, haar dromen op bakgebied en de leukste herrinneringen aan Heel Holland Bakt.

Wie: Marjolein van Till

Site: www.watbaktmarjolein.nl

Instagram: @watbaktmarjolein

Wanneer ben je begonnen met bakken?

Vroeger maakte ik altijd al graag cake of appeltaart met mijn moeder of oma. Het moment dat ik echt meer ben gaan bakken is ongeveer 6 jaar geleden. Ik heb toen mijn studie een jaartje uitgesteld en in dat jaar o.a. gereisd en gewerkt. Daarnaast had ik wat meer vrije tijd, en zo kwam het dat ik meer ben gaan bakken. En ja, van het één komt dan het ander…

Wat vindt je het leukste aan bakken?

Het leukste vind ik het om mensen blij te maken met iets dat er mooi uit ziet, en ook nog eens lekker is. Met vaak op zichzelf simpele ingrediënten kan je de meest fantastische creaties maken

Wat is jouw favoriete zelfgemaakte taart?

Mijn favoriete taart blijft de kwarktaart, gewoon omdat ik dat zelf zo lekker vindt!

Wat motiveerde jou om je aan te melden voor Heel Holland bakt?

Er was al heel vaak tegen me gezegd dat ik me eens op zou moeten geven. Ik bakte op dat moment vooral voor mezelf, familie of collega’s en af en toe eens wat op aanvraag. Ergens was ik ook wel nieuwsgierig wat anderen van mijn taarten zouden vinden en toen dacht ik ach, waarom zou ik het ook niet gewoon proberen? En zo geschiedde.. 😉

Wat vond jij de leukste opdracht bij Heel Holland bakt?

Het leukste vond ik de Saint-Honoré. Toen ik de opdracht las zat dat taartje gelijk in mijn hoofd, en het pakte ook precies zo uit als ik wilde.

Wat is jouw leukste herinnering aan Heel Holland bakt?

Mijn leukste herinnering aan Heel Holland Bakt is de avond voor het eerste bakweekend. We waren daar toen nog met zijn allen, allemaal even zenuwachtig en blij omdat het nu toch echt ging beginnen. Juist die avond, waarop we dus nog niets moesten en het nog alle kanten op kon gaan, is voor mij de beste herinnering.

Wat staat er op jouw bak bucket list?

Macarons. Ik heb 2 keer geprobeerd om macarons te maken, de eerste keer lukte aardig, de tweede keer helemaal niet. Maar perfecte macarons bakken staat dus nog op de lijst.

Voor wie bak jij het liefst?

Voor mijn vader, want die kan erg goed snoepen 😉

Kan je iets vertellen over je samenwerking met Gwenn?

Het leek ons erg leuk om eens iets samen te doen. We zijn allebei bezig met het geven van workshops en wat is er dan leuker om dat samen te doen? dan kunnen andere mensen ook gelijk meegenieten en tips van ons allebei krijgen!

Waar zou je niet zonder kunnen tijdens het bakken?

De weegschaal! Niets is zo belangrijk tijdens bakken als precies werken en nauwkeurig afwegen.

Wat is jouw favoriete ingrediënt?

Kaneel. Ik hou zelf wel van een beetje herfstige baksels met kruidige smaken. Daarnaast ruikt het ook nog eens extra lekker als er iets met kaneel in de oven staat.

Welke techniek zou je graag nog willen leren?

Getoerd gerezen deeg is iets wat ik nog niet gedaan heb maar wat ik nog steeds wel heel graag een keer wil doen. Lekker verse croissantjes bakken!

Chaos of structuur in de keuken?

structuur; ik denk dat je structuur nodig hebt om netjes en strak te kunnen werken en zo tot de beste resultaten kan komen.

Wat is de lekkerste taart die je ooit ergens anders heb gegeten?

De tulband bij mijn oma

Wat heb jij altijd op voorraad?

haha, wat niet…eigenlijk altijd wel de standaard bakingrediënten: bloem, boter, suiker, eieren en slagroom

Wie is jouw favoriete BB’er (Bekende Bakker)?

Dat is toch wel Cees Holtkamp denk ik. Uit zijn boek ‘de banketbakker’ heb ik veel geleerd.

Jij hebt stiekem wel eens een hele … opgegeten?

Brownie….en dan niet een stukje maar een heel bakblik!

Wat is het laatste dat je hebt gebakken?

gemberkoekjes, om te verkopen op de streekparade hier in de regio.

Welk apparaat moet er nog in jouw keuken komen?

een couverturebak voor chocolade, geen gedoe meer met een schaaltje boven een pannetje heet water! Maar het zijn ook best prijzige apparaten…Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Translate
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers liken dit: