Logeren op een alpacaboerderij

Logeren op een alpacaboerderij

Alpacafarm Vorstenbosch

Om 13.00 spraken we af bij de boerderij. Om daar te komen reed ik al 15 minuten tussen de mooiste landerijen, langs grote boerderijen met paarden, schapen en andere dieren. Alpaca’s had ik nog niet voorbij zien komen. Toen ik langs een veldje met Alpaca’s reed wist ik dus ook direct dat ik goed zat.

Naast de Alpaca’s stond een prachtig vakantiehuisje. Toen ik aankwam (oeps.. een kwartier te laat!) waren de andere meiden al in het huisje. Direct zag ik op tafel hele leuke goodiebags gemaakt door Ellen (The Girl Nextdoor) en Lot. Uiteraard was de goodiebag gevuld met de leukste alpaca-goodies. Alpaca oren, alpaca notitieboekje met hele schattige alpacastickers en chocolalala.

Om 14.00 uur mochten we de alpaca’s ontmoeten. Eerst gingen we naar de leuke Alpacabar, die direct aan de stallen gelegen was. De bar was super gezellig ingericht en er was een hoekje met de leukste knuffeltjes en andere goodies gemaakt van Alpacawol. 

De alpaca’s ontmoeten

Willem-Matthijs, een van de eigenaren, nam ons mee de stallen in. Wij werden direct door vele pluizige alpacahoofdjes aangekeken. Wat kijken die ‘fluffy-beestjes’ toch nieuwsgierig! Terwijl wij kennis maakten met de alpaca’s nam Willem-Matthijs de drie rustigste alpaca’s mee uit de stal en liepen wij een stukje met ze naar een binnenplaats. Hier kregen wij leuke feitjes te horen over de alpaca’s, bijvoorbeeld dat alpaca’s in wel 22 kleuren voorkomen, en hij liet ons de (onder)tanden en de vacht zien. Laats nog hadden zij een prijs gewonnen voor de alpaca met de mooiste wol.

Willem-Matthijs kwam met een grote emmer met bietenpulp die wij mochten voeren aan de alpaca’s. Zodra je een handje vol had kwamen ze op je af en aten ze voorzichtig uit je hand.

Na het knuffelen met de alpaca’s mochten we ze weer terugbrengen naar de stal.

Het vakantiehuisje

Weer terug in het vakantiehuisje werden snel de spullen uitgepakt en de gemaakte foto’s bekeken. Uiteraard had ik wat gebakken en aten wij de cupcakes nadat er een paar foto’s gemaakt waren ;).

Het huisje is echt van alle gemakken voorzien. Er zit zelfs een oven in (voor mij uiteraard heel belangrijk!). Ook was er een openhaard, een ontzettend ruime douche en twee grote slaapkamers waarin totaal 6 personen kunnen slapen.

Naast overnachtingen kan je ook terecht bij de alpacaboerderij voor kennismakingen met de alpaca’s, leuke activiteiten of om gewoon even naar ze te kijken. Ze zijn iedere week open op zaterdag en zondag van 9:30 tot 17:00 uur.

We besloten lekker uit eten te gaan. We aten in een gezellig restaurantje niet ver bij de boerderij vandaan. Ik als sushi-fan koos uiteraard voor de Poké-bowl en nam als afsluiter een stroopwafelijsje.

Weer terug in het huisje werd de champagne opengetrokken en gingen de speakers aan voor karaoke.

The next morning

Wij moesten al weer “vroeg” op om de alpaca’s te gaan voeren. Maar eerst wilden wij uiteraard zelf nog wat eten. Ik maakte een ontbijtje met gekookte eitjes, verse broodjes en heerlijk fruit. De tafel werd gedekt en uiteraard waren er alpaca-servetjes.

Nadat wij verzadigd waren gingen wij terug naar de stallen. De alpaca’s kregen vers hooi en droogvoer. Ook mochten wij ze nog wat bietenpulp geven.

Toen alle alpaca’s gegeten hadden gingen de deuren open naar de wei. De alpaca’s huppelden, rende en sprongen vrolijk de wei in. Ze waren nog super snel ook! Wat was het geweldig om te zien hoe de alpaca’s enthousiast achter elkaar aan renden en speelden met elkaar.

Na nog even geknuffeld te hebben met de alpaca’s was het al weer tijd om naar huis te gaan. Het eerste uitje met The Content Trip zat er al weer op.

The Content Trip

TCT is een groep bloggers en influencers die samen leuke uitstapjes en reisjes maken. Met elkaar maken wij mooie content voor onze blogs en social media en delen wij natuurlijk handige tips en trucs uit om onze bedrijven te optimaliseren. Het is super leuk om een aantal meiden te leren kennen die net zo enthousiast zijn over dezelfde hobby als jij.

Ben jij een blogger of actief op social media, en zou jij het ook leuk vinden om je bij de TCT aan te sluiten?  Stuur dan even een mailtje naar thecontenttrip@outlook.com

Volg jij mij al?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf + zeven =