Review: Biscuitmix Funcakes

Review: Biscuitmix Funcakes

Een heerlijke luchtige biscuit is de basis voor veel taarten. Je kunt je biscuit zelf maken maar je kunt er ook een mix voor gebruiken. De biscuitmix van Funcakes is te bestellen op: Deleukstetaartenshop

Je kunt kiezen uit verpakkingen van 500 gram(€3,45), 1 kilo(€4,95), 5 kilo(€21,75) en zelfs 10 kilo(€38,95). Zelf heb ik de 5 kilo. Deze komt in een stevige emmer die ook makkelijk te stapelen zou zijn met andere verpakkingen van Funcakes.

Ik besloot voor deze test om een biscuit te maken van 22 cm doorsnede. Op de verpakking staan er 3 recepten voor verschillende formaten. En op de website van Funcakes staan omrekentabellen voor meer formaten.

Aan de biscuitmix hoef je alleen maar eieren en water toe te voegen. Omgerekend voor een biscuit van 22 cm doorsnede ben je ongeveer €3,00 kwijt.

Om het beslag te maken heb ik 200 gram eieren op kamertemperatuur nodig, 250 gram biscuitmix en 30 milliliter water. Deze ingrediënten moeten volgens het recept 8 minuten mixen op de hoogste stand en vervolgens nog 2 minuten op de laagste stand. Ondertussen verwarm ik mijn oven voor en heb ik mijn bakvorm ingevet met boter volgens het recept.

Tijdens het mixen is het beslag verdrievoudigd in volume en is het mooi gaan glanzen.

Nu is de belangrijkste stap aangekomen, het bakken! Ik verdeel het beslag over mijn bakvorm en de biscuit verdwijnt nu voor 35 minuten in de oven.

Na 35 minuten bakken komt mijn biscuit goudbruin uit de oven. Er zit een klein scheurtje in de bovenkant en deze is ook wat gehobbeld. De zijkantjes zijn mooi recht. De volgende keer zal misschien toch de oventemperatuur wat lager moeten.

De biscuit snijd ik in gelijke laagjes en tijdens het snijden kun je de kleine luchtbelletjes kapot horen springen. Het biscuit voelt luchtiger aan dan een spons en ruikt ook lekker. Het gehobbelde bovenkantje bewaar ik om lekker op te snoepen en van de rest van mijn biscuit maak ik een lekker taartje.

De smaak is heel lekker, het biscuit is erg luchtig en je hebt deze makkelijk gemaakt. Ik scoor de biscuitmix van Funcakes een dikke 9!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Translate
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers liken dit: